• NO PRESSURE, NO DIAMONDS

    • Home
    • News
    • Single News

Blog

ODLIČNI V CELJU

V soboto je v celjskem bazenu GOLOVEC tekmovalo 486 plavalcev in plavalk iz 20-tih slovenskih klubov. Naš DVŠ Posejdon je zastopalo 5 plavalk in 3 plavalci.

Vsi so si naredili osebne rekorde v skoraj vseh disciplinah, v katerih so nastopali. V mlajši kategoriji je bila najuspešnejša NIKA PELENGIĆ z osvojenima 2 srebrnimi kolajnama za disciplini 50 m hrbtno in 100 m mešano. V disciplini 200 m delfin je nastopila prvič na tekmovanju MIA ŠTUKELJ in je osvojila bronasto kolajno za 3. mesto. Poleg tega se je vidno izboljšala na 100 m prosto in naredila normo za državno prvenstvo. Z novo normo in 2 osebnima rekordoma se je izkazala IVANA PELENGIĆ. Najmlajši od fantov KUNŠEK BAJDE TAJ je odlično odplaval 100 m mešano in tudi na 50 m hrbtno odplaval nov osebni rekord.

Dečki in deklice, ki so nastopali na tekmovanju popoldan, so premagovali svoje osebne rekorde z vsakim skokom v vodo. Največ jih je odplavala UPLAZNIK-SUNARIĆ Lui. Od petih disciplin si je 4x popravila osebni rekord. Največ FINA točk je dosegla v disciplini 100 m mešano. Ylljeta HASANI je odplavala osebni rekord v disciplini 100 m prosto. Izkazal se je MATKO MARCIUS LEON ETIEN, ki je imel na 100 m mešano izboljšavo 8,04% in tudi na 100 m prosto se je izboljšal skoraj 4 sekunde.

V plavanju na čas je MAJ RAMŠAK izpolnil normo za državno prvenstvo . Njegova izboljšava na 200 m prsno je bila 7,79% – skoraj 12 sekund. Bravo Maj!

Državno prvenstvo za kadete in mladince bo v Mariboru od 2. – 4. 2. 2024 in nas bo zastopalo 6 plavalcev. Državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice, ter dečki in deklice bo od 9.-11. 2. 2024 v Kopru, kjer nas bodo zastopali 4 plavalci.